Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij

Ovam

 
Ovam, onderdeel van de Vlaamse Overheid, is een belangrijke bron voor Mijn Perceel m.b.t. de geografische opzoekingen en bodem analyses.

De software van Mijn Perceel haalt en analyseert gegevens door Ovam gepubliceerd. Deze gegevens worden vervolgens gelinkt aan andere bronnen om de informatie verder te interpreteren en uitgebreidere toepassingen te bieden dan wat Ovam op zich kan bieden.

Over Ovam

OVAM, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij, heeft een breed scala aan verantwoordelijkheden. Ze zorgen voor de bescherming van mens en milieu tegen schadelijke effecten van afvalstoffen en materialen. Daarnaast waarborgen ze de kwaliteit van de bodem, bevorderen ze duurzaam gebruik van materialen en ondersteunen ze de lokale economie via de kringloopeconomie.

OVAM is betrokken bij bodemsanering, zowel voor historische als nieuwe verontreiniging, en ontwikkelt maatregelen om vrijwillige saneringen te stimuleren. Ze nemen ook preventieve maatregelen om nieuwe bodemverontreiniging te voorkomen en bevorderen de ontwikkeling van brownfields voor hergebruik. Dit maakt OVAM een belangrijke instantie voor milieubescherming en duurzaamheid in Vlaanderen.

 

Interesse gewekt?

Betrouwbaar en kostenefficiënt alle perceelinformatie voor Vlaanderen, Brussel en Wallonië

Contact

Smederijstraat 32/unit 15
2960 Brecht