Geoportaal ruimtelijke plannen en verordeningen

Geopunt Vlaanderen

 
Geopunt, product van Digitaal Vlaanderen, is een belangrijke bron voor Mijn Perceel m.b.t. de raadpleging van geografische informatie rond percelen en gebouwen.

De software van Mijn Perceel haalt en analyseert gegevens van Geopunt Vlaanderen, inclusief informatie van het kadaster. Deze gegevens worden vervolgens gelinkt aan andere bronnen om de informatie verder te interpreteren en uitgebreidere toepassingen te bieden dan wat Geopunt Vlaanderen via zijn kaarttool kan aanreiken.

Over Geopunt Vlaanderen

Geopunt Vlaanderen, de centrale toegangspoort tot geografische overheidsinformatie in Vlaanderen, brengt essentiële geografische gegevens en diensten op een intuïtieve en slimme manier bij gebruikers. Het geoportaal richt zich op een divers publiek, van individuele burgers op zoek naar geschikte bouwgrond tot overheidsinstanties, organisaties en bedrijven die geografische informatie nodig hebben voor hun activiteiten. Geopunt Vlaanderen biedt een uitgebreid scala aan data, diensten en toepassingen en een toegankelijke kaartweergave.

Geografische informatie is van cruciaal belang in tal van ruimtelijke disciplines en vakgebieden. Geopunt maakt het mogelijk om gegevens uit verschillende bronnen te integreren en inzicht te krijgen in de eigenschappen en bruikbaarheid van locaties, allemaal via de Geopunt Vlaanderen kaart. Dit geoportaal maakt de geografische informatie voor Vlaanderen gemakkelijk toegankelijk en bruikbaar voor verschillende gebruikersgroepen.

Op Geopunt vindt u informatie over percelen, gebouwen, wegen, rivieren en diverse interessante locaties zoals sportfaciliteiten, scholen en zorginstellingen, allemaal beschikbaar op de Geopunt Vlaanderen kaart. Bovendien biedt de website luchtfoto’s, historische gegevens, milieugegevens, gewestplannen, en gedetailleerde wegbeschrijvingen, evenals de mogelijkheid om overstromingsgebieden op de Geopunt Vlaanderen kaart te lokaliseren.

Interesse gewekt?

Betrouwbaar en kostenefficiënt alle perceelinformatie voor Vlaanderen, Brussel en Wallonië

Contact

Smederijstraat 32/unit 15
2960 Brecht