De officiële website van het notariaat

Notaris.be

 
Notaris.be, product ontwikkeld door de Fednot, is een belangrijke bron voor Mijn Perceel m.b.t. de vastgoedprijzen en waardebepalingen..

De software van Mijn Perceel haalt en analyseert gegevens door Notaris.be gepubliceerd in de vastgoedbarometer. Deze gegevens worden vervolgens gelinkt aan andere bronnen om de informatie verder te interpreteren en uitgebreidere toepassingen te bieden dan wat de vastgoedbarometer op zich kan bieden.

Fednot, Notaris.be en de Vastgoedbarometer

Fednot, ook bekend als De Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat, is een organisatie die notariskantoren ondersteunt op verschillende gebieden. Ze bieden hulp bij juridische adviezen, kantoorbeheer, IT-oplossingen, opleidingen en verstrekken informatie aan het grote publiek. Een van hun belangrijke initiatieven is de website Notaris.be, die fungeert als de online aanwezigheid van de Belgische notarissen.

Op Notaris.be vind je waardevolle juridische en niet-juridische informatie met betrekking tot belangrijke levensfasen, zoals huwen, samenwonen en scheiden. Bovendien biedt de website uitgebreide informatie over eigendomsrechten met betrekking tot zowel roerende als onroerende goederen. Deze bron van informatie is van onschatbare waarde voor mensen die juridisch advies nodig hebben of die hun kennis willen vergroten over verschillende juridische en eigendomsgerelateerde kwesties in België. Het doel is om het publiek te voorzien van betrouwbare en toegankelijke informatie en om de rol van notarissen in de samenleving te benadrukken.
De Vastgoedbarometer van Notaris.be is een kwartaalrapport dat de activiteit op de Belgische vastgoedmarkt in kaart brengt, met actuele informatie over vastgoedtrends op zowel regionaal als gemeentelijk niveau, inclusief vastgoedprijzen van de afgelopen vijf jaar. De gegevens worden elektronisch verzameld op het moment van verkoopovereenkomsten en aangevuld met akte-informatie, waardoor de 1.126 notariskantoren toegang hebben tot de meest up-to-date en uitgebreide gegevens over de Belgische vastgoedmarkt. Dit biedt waardevolle inzichten in de huidige situatie op de vastgoedmarkt in België.

Interesse gewekt?

Betrouwbaar en kostenefficiënt alle perceelinformatie voor Vlaanderen, Brussel en Wallonië

Contact

Smederijstraat 32/unit 15
2960 Brecht